Föreläsningar

Föreläsningar och musikaliska föreläsningar

Målet med Inspirandrums föreläsningar är att inspirera och ge kunskap för personlig hållbarhet, stressreglering och hälsodriven tillväxt. 

Oavsett evenemang, kickoff, affärsplanering eller kundaktivitet så vill vi förmedla glädje, kunskap, engagemang och motivation för ett hållbart (arbets)liv.

 I föreläsningarna visar vi att och hur det är möjligt att leva ett hållbart liv med balans mellan prestation och återhämtning.

Bild på Johanna Palmqvist som föreläsare och sångerska

Med en blandning av fakta och vetenskap om hjärnan och stress, övningar, storytelling och egna erfarenheter vill vi väcka lust och motivation till positiva förändringar för ökad hälsa och välmående.Deltagarna får prova på enkla praktiska övningar för stresshantering, återhämtning och personlig hållbarhet. Dessa övningar går att använda i både arbete och privatliv och lägger grunden till en hållbar livsstil. 

Välj en klassisk inspirationsföreläsning eller en unik *musikalisk föreläsning. Oavsett vilket lovar vi er ett lättsamt, personligt, professionellt och kunskapande event för både hjärna och hjärta

*I de musikaliska föreläsningarna varvas fakta, vetenskap, övningar och storytelling med livemusik vars texter relaterar till föreläsningstemat.  Musiken framförs med sång och piano och under låtarna finns utrymme för egna reflektioner och personliga insikter.  

Läs mer om aktuella föreläsningsteman 2021

1. Stressens ABC

“Jag önskar att jag hade en varningslampa som blinkade till när jag blir stressad eller energin börjar bli låg precis som varvräknaren eller bränslelampan på bilen.”

Glädjande nyheter! Vi har ALLA ett signalsystem i kropp och hjärna som informerar oss om när det är dags att göra en förändring. I dagens snabba och intensiva samhälle är det dock lätt att missa och ibland till och med ignorera varningarna…

2. Kommunicera hjärnsmart

“Men jag sa ju det!”

Kanske känner du igen att du försökt vara extra tydlig men att ditt budskap ändå inte uppfattats som du tänkt dig av motparten. Varför blir det så och vad kan vi göra annorlunda? 

Kommunikation är förutsättning för sociala relationer…

 

 

3. Hälsodriven tillväxt

“Wow, vi vann första pris i årets upplaga av hållbara företag!”
“Grattis! Hur mår era chefer och medarbetare?

Går det att kalla en verksamhet hållbar om det finns chefer och medarbetare mår dåligt och är sjukskrivna pga till exempel stressrelaterad hälsa?


CSR – Corporate Social Responsibility, kallas idén…