Om oss

IMG_0084Inspirandrum har grundades 2004 av Johanna Palmqvist och Maria Henriksson för att göra skillnad för människor! Ett samhälle byggt på extroverta ideal med ett ständigt brus av sinnesintryck kräver mycket energi av människor och det är svårt att hitta tid och plats för andrum och reflektion. Inspirandrum vill ge plats för individen, människan i hållbarhetsarbetet, för utan hållbara människor, inget hållbart samhälle. Sedan 2020 drivs Inspirandrum av Johanna Palmqvist.

Johanna Palmqvist
Johanna är utbildad beteendevetare, mindfulness- och MediYoga instruktör och certifierad inom kommunikation och bemötande. Efter att i många år arbetat brett med HR-arbete, ledarskap och som ekonom grundade hon 2009 sitt första företag med målsättningen att utveckla organisationer och människor. Hon har sedan dess hållit föreläsningar och utbildningar inom bl.a. kommunikation och bemötande och stresshantering.  Parallellt med detta har hon arbetat som HR-konsult och även som VD ansvarat för uppstarten av ett HR-bolag.

Johanna har genom åren mött många enastående människor som av olika skäl inte förmått att vara hållbara utan tappat ork, glädje och engagemang då stress och upplevda krav blivit för stora. Ur denna erfarenhet har växt fram ett starkt engagemang för individens hållbarhet relaterat till organisation och samhälle. Med en uppväxt i en liten by i Leksand där tystnad och stillhet är en naturlig del av livet ser hon utmaningen i att finna tid och plats för återhämtning i dagens samhälle. Med Inspirandrum ges människor verktyg för att hantera stress och påfrestningar, stilla platser för reflektion och vila samt inspiration att hitta andrum för återhämtning i vardagen.