“Det är mycket nu!” Kan mindfulness hjälpa?

“Det är mycket nu!” Hur ofta säger du det och hur mycket är det egentligen just NU? Häng med mig i in i min vardag😃

Kvinna doftar på blomma som en mindfulnessövning

“Igår när jag var på väg hem från mataffären hade jag två tunga kassar med mig. I början kändes det inte så tungt men efter en stund var det som om kassarna blev tyngre och tyngre. Till slut var blev jag tvungen att ställa ner dem på marken.

När jag tittade ner på första kassen såg jag att det stod FRAMTID på den och när jag tittade ner på den andra stod det DÅTID.

För en kort stund stod jag bara där. Mitt emellan det som varit och det som ev. kan komma att hända och det kändes LÄTT. Efter att jag stått där en stund var det så dags att lyfta upp kassarna igen. MEN… då kändes de inte längre så tunga och jag orkade bära dem ända hem.”

Detta är vad MINDFULNESS är för mig. Att en kort stund stanna upp i nuet och släppa det som hänt och ev. kan komma att hända. Se till att tankarna är på samma plats som kroppen. Kroppen som aldrig kan hänga med tankarna in i dåtiden eller framtiden utan alltid är här och nu. Det ger lugn, fokus och återhämtning och jag laddar batterierna för att sedan ta nästa steg i livet.

Mindfulness är absolut inte lösningen på allt! Men, det är en väldigt bra teknik för att stötta hjärnan i dess dagliga kamp med att hålla dig vid liv i ett intensivt samhälle och arbetsliv.

Hur gör du för att “samla in” dina tankar så att de för en stund är på samma plats som din kropp, dvs här och nu?

———————————————————

Några tips:
– Känn efter hur kroppen känns. Fötterna, händerna osv.
– Fokusera på hur du andas, vad händer, vad rör sig?
– Lyssna intensivt efter vad du HÖR.

“Släpp taget, inget är ändå under kontroll”☀️

#hållbaramänniskor#stress#inspirandrum#sustainyou#hållbaraföretag#mindfulness