KURSER I MINDFULNESS & YOGA

För att kunskap ska befästas behöver vi träna och uppleva det nya över en längre tid. En bok om Mindfulnesss, Yoga eller självledarskap kan väcka lust till förändring men för att en förändring ska bli verklighet krävs att man börjar GÖRA något annorlunda. Inspirandrums Mindfulness- och Yogautbildningar bygger därför på upplevelsebaserad träning. I våra utbildningar ligger fokus på att göra, men du får även förklaringar till varför, nya forskningsresultat och teori som motiverar till förändring.

Både Mindfulness och MediYoga kan också tränas individuellt med våra Personliga Mentala Tränare.

Hållbarhet personlig mental träning pmt stress återhämtning

Mindfulness
Med mindfulness tränas förmågan att hantera stress så att vi istället kan njuta mer av livet och prestera vårt bästa. Det hjälper oss att leva mer energismart genom “gasa” när det behövs men däremellan, när det inte behövs bromsa in, och återhämta oss. 

“Sluta stressa!” Om du har provat så vet du att det inte är helt enkelt. Mycket av den oro och stress vi upplever handlar om nämligen tankar som fokuserar på sådant som redan har hänt eller som ligger i framtiden och eventuellt kan komma att hända. Eftersom hjärnan inte kan göra skillnad på fantasi och verklighet så reagerar den på varje orostanke som om du just nu, stod mitt i ett livshotande ögonblick, trots att det kanske aldrig kommer att inträffa. Mindfulness betyder medveten närvaro  och innebär att leva mer uppmärksamt i nuet. Detta gör att hjärnan får en stunds vila från orostankar och tränar på att uppmärksamma det vi upplever här och nu, “på riktigt”.

Genom att träna på mindfulness går det upptäcka och bryta negativa tankar, beteenden och reaktioner i tid så att du kan välja konstruktiva och positiva vägar i vardagen vilket påverkar både din fysiska kropp och ditt psykiska välmående.

Inspirandrum håller Mindfulnesskurser på företag efter överenskommelse. Gärna i ett upplägg på 6-8 tillfällen, men även i form av kortare inspirationstillfällen.

Riktpris:
Ett Mindfulnesspass på 45 minuter med ca 10 deltagare 5 000 kr.

Medicinsk Yoga – Stressyoga
Inspirandrums yogakurser riktar sig mot företag och privatpersoner och används ofta som ex. morgon- eller lunchyoga. Inspirandrums inriktning på stressyoga, där fokus ligger på återhämtning och att aktivera det parasympatiska, lugnande nervsystemet, är det en perfekt aktivitet att bryta av med hektisk dag och ladda batterierna.

Fokus ligger på andningen tillsammans med rörelse och MediYogan är noggrant utformad för att alla ska kunna deltaga oavsett ålder eller hälsotillstånd. Man behöver heller inte byta om eller duscha, vilket underlättar när yogapassen sker på företag.

MediYoga är en terapeutisk yogaform som med grund i Kundaliniyogan skapades för att fungera i hälso- och sjukvårdssammanhang. MediYoga har sedan blivit en ofta använd yogaform för både företag Sveriges sjukhus med svensk forskning som evidens.

Riktpris:
Ett yogapass på 45 minuter med 10-20 deltagare ca 5 000 kr.

Välkommen med er intresseanmälan eller bokning: johanna@inspirandrum.se