SÅNGLEKTIONER & UNDERHÅLLNING

IMG_0179Sång och musik har funnits med som en viktig och naturlig del i mänsklighetens historia så långt det går att överblicka. Idag finns forskning som visar att stresshormonet kortisol minskar och att exempelvis “lugn- och ro hormonet” oxytocin ökar när vi sjunger och musicerar.

I Inspirandrum finns lång erfarenhet samlad av både sång, musik och underhållning och det är därför en naturlig del av vårt arbete för hållbara människor.

 

 

 

Individuella sånglektioner för hållbara människor
Brukar du sjunga i duschen? Skulle du vilja känna dig lika fri och modig när du kliver ut i vardagen och låta din röst få höras? Låt din röst få höras och lägg grunden till att hålla hela livet. Träffa våra Personliga Mentala Sångtränare och låt rösten bli en del av din personliga utveckling.

Röst och kommunikation
Rösten utgör ungefär 40 % av vår kommunikation, dvs hur rösten låter, vilket tonläge den har, styrka osv. Den har därmed en mycket stor del i hur andra kommer att uppfatta vårt budskap. Rösten skapas i oss. Till skillnad mot mycket av det vi presterar och levererar som vi skapar utanför oss själva så produceras rösten inuti oss. Det betyder att hur du mår inuti, hur din självkänsla är, hur spänd eller avslappnad du är kommer att höras i rösten som en avspegling av ditt inre.

Hållbarhet
Sången och rösten är inte något som går att isolera till enbart sångteknik eller svåra musikstycken, det handlar om helhet. Vi arbetar regelbundet med klienter i individuell hållbarhetsträning, med verktyg och tekniker bygger vi förutsättningar att hålla som människor hela livet. Sången och rösten är en naturlig del i detta. Genom andningsövningar, mental träning, röstteknik och avslappning går det att hitta DIN röst utifrån den DU är. Alla kan inte bli Pavarotti men det är inte heller målet med den här träningen.

Våga ta plats
Bygg din självkänsla utifrån sången. Att sjunga handlar om att våga lita på sin röst (sig själv), att det som finns inuti är detsamma som andra uppfattar, att våga ta plats och att njuta istället för att kritisera sig själv. Att utforska den egna rösten är som att utforska sina innersta gömmor och det finns många skatter att finna. Men hur ofta har du möjligheten att ljuda, sjunga, ropa utan tänka på att du kanske stör någon annan? Det finns en anledning till att många sjunger i duschen när man är ensam och ljudet dränks i bruset av vatten, det är härligt och befriande! Men för att våga göra detta även utanför duschen behöver man våga ta plats.

Rösten är ett eget språk
Med rösten går det att skapa avstånd, närhet, rädsla, glädje osv. Rösten är ett eget språk och det går att träna som vilket annat språk som helst, rösten är inte bara något man får, den är också något man skapar. Att sjunga kräver mod, men ännu mer så skapas mod genom att sjunga. Genom att utmana sina rädslor i en trygg miljö tränas kroppen att bli mindre reaktiv även i andra miljöer och det blir lättare att tala inför andra människor och slappna av i situationer där rösten är viktig. Dessutom är det fruktansvärt kul att sjunga!!

Oberoende av vad du vill med din röst, din sång eller ditt uttryck så kommer vi from maj att jobba en dag i veckan med klienter som vill utveckla sin röst och göra den hörd inom ramen för att må bättre, hitta en större balans eller bara våga sjunga och vi vill gärna träffa dig. Det enda du behöver är modet att våga ta kontakt så löser sig allt det andra.

Rekommenderat grundupplägg är: 5 lektioner à 45 min /tillfälle.

Pris: 600 kr/lektion

Under lektionerna varvas sångträning med andningsträning och avslappning samt med teoretisk kunskap kring stress, återhämtning och sång.

Underhållning
Inspirandrum har lång erfarenhet av att underhålla i olika sammanhang. Vanligtvis uppträder vi med två till tre röster samt piano, men kan även sätta ihop band med ytterligare instrument för större spelningar.

Unikt för vårt koncept är att vi kan mixa föreläsning med sång på ett tema som tillexempel hållbarhet. Vi varvar då sånger med föreläsningsdelar utifrån överenskommelse. Vår repertoar består av allt ifrån visa till pop och rock. Se gärna våra referenser för kommentarer från tidigare uppdragsgivare.

Pris enl. offert