FÖRELÄSNINGAR

Inspirandrum erbjuder upplevelsebaserade föreläsningar, workshops och kurser för både företag och privatpersoner i syfte att människor ska optimera sina förutsättningar att bli hållbara. Genom regelbunden återhämtning frigörs mer energi, kreativitet och välmående.

Föreläsningarna inramas alltid av en lugn och harmonisk fysisk miljö för att fokus ska kunna ligga på det inre till skillnad från vardagens ofta intensiva fokus på yttre stimulans. Här ges möjlighet att reflektera och återhämta sig både tillsammans och individuellt och även att inspireras till att vårda människan för hållbarhet och välmående.
andrum inspiration inspirandrum personlig mental träning PMT stress

Vi som föreläser
Vi som föreläser har lång erfarenhet av både föreläsningar och underhållning och delar i föreläsningarna med oss av allt vi har erfarit för att inspirera människor att utvecklas och må bra. Vi har en bakgrund inom beteendevetenskap, pedagogik, coaching, mindfulness, kommunikation, föreläsningar samt sång och musik och har under lång tid väglett människor mot goda livsval.

Exempel på innehåll
De olika delarna nedan kan slås samman till skräddarsydda föreläsningar/workshops som passar just dina behov.

Stressade hjärnor
Med utgångspunkt i modern hjärnforskning förklarar vi vad som händer i hjärnan när vi stressar och hur det påverkar oss och vår omgivning. Exempelvis, varför stress smittar och varför får vi tunnelseende och tappar empatin när vi är stressade. Utifrån denna kunskap ges verktyg för att kunna möta både de egna och andra människors behov som uppstår då vi stressar, med målet att uppleva ett större lugn och närvaro i vardagen.

Hitta ditt andrum
Ofta hänger vi upp hela vår återhämtning på semester, sommarlov eller helger. Det räcker inte. Vi behöver hitta utrymme för återhämtning i vardagen. Hur hittar vi vårt eget andrum och vilka verktyg kan vi använda för att minska stressen och hitta ett inre lugn? Här ges inspiration och möjlighet att för en stund  ”checka ut” från vardagens stress men även konkreta verktyg för återhämtning att använda i vardagen.

Kommunikation och sociala kontakter
Vi lever i ett samhälle som bygger på kommunikation. Som ledare eller när du ska söka ett nytt arbete, bilda nätverk, umgås med familj och vänner är du hela tiden beroende av att kunna kommunicera för att skapa goda relationer. Relationer som inte fungerar och möten som går i baklås leder ofta till stress och kostar mycket energi. Här berättar vi vad som händer i hjärnan i mötet med andra och med konkreta övningar och verktyg skapar vi en grund för god kommunikation och goda relationer.

Mindfulness
Att stanna upp och vila i det som vi upplever just nu är en sällsam konst som visar sig ha stora positiva effekter på hälsan. Små barn har förmågan att fokusera så intensivt på nuet att vi ibland inte alls får kontakt med dem. Någonstans på vägen mot vuxenlivet blir det svårare och svårare och för många är det en ständig påfrestning att alltid både befinna sig i “dået”, nuet och framtiden samtidigt. Det kan lätt skapa en oro över sådant som eventuellt kan komma och sådant som redan har hänt. Genom att istället vara närvarande här och nu och fokusera på detta skapas förutsättningar att reducera stress och hitta ett lugn även i svåra stunder. Vetenskapen visar tydligt vad som händer i hjärnan vid meditation. Med övningar i mindfulness läggs grunden till ett förhållningssätt som kan förändra vardagen för dig.

Ta hand om kroppen
Mat, dryck, sömn, fysisk aktivitet och återhämtning, allt hänger ihop. Vad vinner vi på att tänka på våra fysiska behov? Hur viktig är egentligen maten, motionen och sömnen för att kunna hantera vardagens stress? Ny forskning visar att sömnen är helt avgörande för att kunna hantera livets påfrestningar. Utan en god nattsömn förlorar vi den viktigaste möjligheten till återhämtning för att förbli hållbar, och det är ofta det första symptomet på en alltför stressig tillvaro. Vi ger verktyg och kunskap.

Ung och vuxen
För avgångselever i gymnasieskolan finns en unik föreläsning/workshop där eleverna förbereds för livet efter skolan. Med fokus på att eleverna ska kunna vara hållbara ett helt liv ges verktyg för återhämtning och stresshantering. De får kunskap kring kommunikation och bemötande med extra fokus på intervjusituationen och hur de kan presentera sig själva via ett CV. Föreläsning blandas med övningar och diskussioner.

Fler idéer?

Har du behov av inspiration eller kunskap som berör den hållbara människan är du alltid välkommen att kontakta oss förutsättningslöst för ett unikt upplägg.